tisdag 31 mars 2009

Vanligaste nybörjarmisstagen

Jag har nu ägnat nästan tre veckor åt att gå igenom en del undersökningar som jag genomförde för ett tag sedan. Jag var nyfiken på varför vissa affiliates aldrig lyckas? Svaren var naturligtvis att de inte lade ner tillräckligt med arbete på sina promos men även att de verkar ge sig in i nischer där konkurrensen är stenhård! Jag frågar mig varför man som nybörjare inte väljer en marknad där man faktiskt har en rimlig chans? Om man börjar med att promota pokerprodukter, viktminskningsprogram/piller, tjäna-pengar-på-nätet-produkter, anti-acne, golf osv så får man nog räkna med att bli utan inkomster under åtminstone det första halvåret om inte ännu längre.

De största missarna enligt undersökningen:

Domänet: En stor tabbe många verkar gör är lägga sina landningssidor på domän som är irrelevanta i sammanhanget. http://www.bosseshund.se/ är inte ett bra domän om man vill sälja fotbollströjor eller pokerprodukter. Jag har skrivit en del om detta på hemsidan: http://therichswede.com/seo.htm

SEO: affiliaten har inte jobbat med seo alls på sin sida och får ingen organisk trafik

Konkurrensutsatt nisch: Nischen är för exploaterad och affiliaten har vare sig kunskap eller medel att stå ut bland alla andra affiliates som slåss om köparna.

Direktlänkar: Affiliaten köper annonsering och direktlänkar till säljaren med sin affiliatelänk. Ingen landningssida. Big mistake!

Standardpromos: Affiliaten använder sig av prefabricerade banners och texter utan att lägga eget arbete på unikt promo material.

Designtabbar: År 2009 funkar det inte med hemsnickrade sidor som ser ut som de är gjorda av en tioåring.

Inlänkar: Inlänkar är bra men bara om de är från relevanta sidor med schysst Page Rank och skapligt med trafik. Inlänkar från sidor som blivit straffade av Google är mindre bra, t ex länkbytessidor, rena reklamsidor m fl.

Det var några av missarna som framkom i undersökningarna av 100 olika landningssidor som utreddes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar