fredag 14 augusti 2009

Google slår till mot affiliates

Många affiliates försörjer sig genom att skapa "review" webbplatser och lägger åtskilliga timmar på design, produktutvärdering, texter och så vidare. Å andra sidan finns det affiliates som bara slänger ihop några mediokra standardtexter och hoppas på det bästa. Google vidtar nu åtgärder för att städa nätet på skräp-affiliatesajter och tyvärr innebär det att alla affiliates får en släng av sleven , mer eller mindre. Alla landningssidor med affiliatelänkar hamnar under luppen.

För några veckor sedan var det många sidor gick från en quality scoring på 10 ner till 1 över en natt!
Detta hände alltså även med med välbyggda, relevanta webbplatser, inte bara skräpsajterna. De sidor som överlevt verkar vara de som har cloakat sina affiliatelänkar eller använder PHP omdirigering. MEN...jag antar att det bara är en tidsfråga innan Google sätter igång jakten på dessa sidor också. Den enda anledningen, misstänker jag, till att de ännu inte tagit upp jakten på cloakade affiliatesidor är nog rent praktiska; det skulle krävas enorma CPU resurser att följa varenda länk.

Vad gör vi? Ger upp?
Nej vi anpassar oss såklart. Jag tror att vi som lever på våra affiliateinkomster helt enkelt får börja ändra på upplägget och bygga starkare och mer solida affärsmodeller än de vanliga landningssidorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar